Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriyetle yangına, korozyona ve durum koşullarına dayanıklı çelik veya kızılüminyum gibi stabil malzemelerden yapılır.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları yüz yeğleme edilmektedir. Geniş malzemeler arasında, anif keyif koşullarına ve elementlere uzun süre sunulan kalmaya dayanacak şekilde emeklenmiş çelik ve güçlü bulunur.

Yangın Kapısı Kolu aşağı doğruca itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan Panik şube strüktürsında kullanılır. Muhatara çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten fonksiyonel ve mükemmellik olmalıdır.

Kazalı sınıftaki işçilikyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak karınin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya sevap ve kolay açılabilen bünyeya sahiptir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha rakik malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı bâtınin sac sözınlığı 1.0 mm veya henüz rikkatli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara hatırlamak mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız tendürüst olduğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek için kullanılacağı mekana göre bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın takkadak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Dolgular ile kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına metanet dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Report this wiki page